ZAHTEVNOST SREDNJA • PRIPREMA 40 MIN. • VREME PEČENJA 35 MIN.
SASTOJCI:
• 500 g mlevenog mesa • 4 veće kelerabe • 2 glavice crnog luka • 3 belanceta • 3 dl kisele vode • 1 veza mirođije • 2 dl soka od paradajza • 0,5 dl ulja • morska so • biber
1. Kelerabe oljuštite, obarite u slanoj vodi, a potom ih isecite
na tanke kolutove
2. Crni luk oljuštite i isecite na kockice, a mirođiju sitno
iseckajte.
3. Na malo ulja propržite luk, kako bi postao staklast, a zatim
dodajte mleveno meso i začine po ukusu. Dinstajte dok meso
ne promeni boju.
4. Dodajte sok od paradajza i nastavite s dinstanjem dok
meso potpuno ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Vatrostalnu posudu nauljite, dno prekrijte kolutovima
obarene kelerabe i nanesite sloj fila od mesa. Isti postupak
ponovite još jednom da biste utrošili pripremljeni materijal.
Poslednji sloj treba da čine kolutovi kelerabe.
6. Posebno umutite belanca, kiselu vodu i mirođiju, pa
prelijte preko musake i protresite posudu kako bi se preliv
ravnomerno rasporedio. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 ºC
dok ne porumeni